Echipa
Cristina Iacob
Face de toate la art200, se uită la 500+ filme pentru selecție în fiecare an, are ascendentul în scriere de aplicații și luna în cheltuit bugete. Este foarte recunoscătoare pentru echipa din care face parte, pentru tot ce învață și dezvață lucrând împreună. Împarte viață, casă și salar cu Stivi și Suzi, mustăcioasele fără de care nu știe ce s-ar face. A ieșit din burnout cu diplomă și coroniță, și reînvață năstrușnicii precum iubirea, joaca, grija și solidaritatea în toate relațiile sale.
Luca Istodor
Luca Istodor e activist queer. În 2020, Luca a co-fondat festivalul de cultură queer art200, împreună cu Cristina, și tot de atunci îl organizează împreună. Luca e coordonator de proiect la Asociația Accept. Îi place să scrie și să facă cercetare în domenii precum antropologia sau studiile de gen. E queer, poli, undeva pe spectrul non-binar și deseori obositx.
IG: @apossibleluca
andy andreea
Andy Andreea este născuta în 1989 și încearcă să scrie. A studiat Antropologia, dar acum lucrează într-o corporație și este tristă. Are grijă de multiple pisici multicolore. A creat meme, eseuri, povestiri, fan fiction și poeme. Mai este și DJ amatoare cu diferite ocazii. Adoră lucrurile cute și îi plac filmele horror. ¯\_(ツ)_/¯
Ian Teodorescu
Ian este activist trans, instructor de dezbateri academice si furnizor de glume proaste. Face comunicare pentru art200 și Asociația ACCEPT și Tik Tok-uri despre viața de tranșoi. Orice ai face, nu-l ruga să-ți spună bancul cu examenul gay.
ALEX HORGHIDAN
alex horghidan desenează creaturi, cowboy și roboți queer, poliamoroasx și anitcapitalistx, visând la un viitor fără chirii, fără facturi și fără fascistx, bazat pe ajutor reciproc, grijă comunitară și respect pentru orice este viu. sufletele sale pereche sunt Lucía Sánchez și Naani Lyubov Sabotaj – pisicile. IG @cumsecade
BIANCA PĂCURAR (STUF)
Stuf este editorx website la art200, iar când nu îți pregătește ție paginile ca să fii la curent cu festivalul, se flendură de colo colo și organizează evenimente de tot felul. Încă îi cresc frunzele.
Nanci/Cristian Nanculescu
Nanci este o locuitoare ambiguă, versatilă și queer, a unui corp cartografiat și coregrafiat recurent. A fost acordată și aliniată corporal de primele cursuri de dans contemporan inițiate la CNDB în 2006, iar în continuare s-a auto-indisciplinat alături de artiști și artiste cu abordări diverse din arta dansului, performance-ului, teatrului și artelor vizuale. Din 2018 este co-fondatoare și coordonator al grupului Descentrat: Întâlnirile indisciplinate. Tot din 2018 face parte din colectiva care a inițiat revista CUTRA, o platformă editorială dedicată exclusiv mișcării feministe și queer. În 2020 primește premiul Centrului Național al Dansului București pentru contribuția adusă construcției dansului contemporan din România.
alini medoia
performerx de teatru/text/muzică. crede în fluiditate, curiozitate, greșșeli și blândețe, în revendicarea spațiului pentru joacă și plăcere ~ ca fiind acte profund politice.
oana ungureanu
Visează la o lume mai bună și luptă pentru principii queer decoloniale intersecționale anti-capitaliste, și pentru orice înseamnă solidaritate, vindecare colectivă și comuniune. Interesatx de orice înseamnă științe sociale, nebunie și artă politică, dar și de jocuri video, vrăjitorie, natură, pisici, și medicină veterinară mai nou. Cercetează, organizează, îngrijește, iubește și convietuiește cu animale nonumane, scrie când apucă, stă cu picioarele în noroi. linktr.ee/oana.ungureanu
BILLIE
Billie (@billie_rose_ropes, el/ea) și Mia (@exhibitm_ , ea/ei), sunt performeri de artă vizuală și facilitatori de ateliere de bondage. Explorează prin sfori și mișcare noi teritorii și semnificații ale corpurilor și a relației lor. Lucrează împreună la construirea unui vocabular balcanic propriu al legatului cu sfori bazat pe cercetarea valorilor estetice locale.
Mia folosește fotografia pentru a-și documenta existența, pentru a se descoperi, accepta și iubi pe sine, dar și pentru a se elibera de barierele și stereotipurile ce au însoțit-o de-a lungul vieții.
MIA
Billie (@billie_rose_ropes, el/ea) și Mia (@exhibitm_ , ea/ei), sunt performeri de artă vizuală și facilitatori de ateliere de bondage. Explorează prin sfori și mișcare noi teritorii și semnificații ale corpurilor și a relației lor. Lucrează împreună la construirea unui vocabular balcanic propriu al legatului cu sfori bazat pe cercetarea valorilor estetice locale.
Mia folosește fotografia pentru a-și documenta existența, pentru a se descoperi, accepta și iubi pe sine, dar și pentru a se elibera de barierele și stereotipurile ce au însoțit-o de-a lungul vieții.
Cristina Mitroi
Dj, actrită, activistă feministă, persoană romă queer, neurodivergentă, nonbinară în gen, gândire și exprimare, într-o continuă transformare și căutare de vibe-uri mișto.
FLAVIA DIMA
FLAVIA DIMA e critic de film, curatoare de cinema și traducătoare/cercetătoare freelance. Textele ei au apărut în reviste precum FILM MENU, Films in Frame, Scena9, Matca Literară, Echinox, Acoperișul de Sticlă, MUBI Notebook și Sabzian, și este curator asociat al BIEFF din anul 2020. Volumul ei de debut în poezie, ulaanbaatar, e în curs de apariție la editura OMG Publishing.
VEDA POPOVICI
Anarhistx queer, lucrează în activism, teorie și artă și trăiește în BUCUREȘTI. Se preocupă în ultima vreme de practici decoloniale în munca politică, justiție transformativă și refacerea după burnout activist. A făcut/ face parte din inițiative locale precum colectiva Macaz, Claca, DYSNOMIA, GAP (Gazeta de Artă Politică), Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, federația Blocul Pentru Locuire, comunitatea queer Blocul Roz sau Cenaclul X. Și a făcut/ face parte pe plan transnational din rețelele EAST (Essential Autonomous Struggles Transnational), EAC (European Action Coalition for the Right to Housing and the City), BAB (Balkan Anarchist Bookfair), ELMO (Eastern European Leftist Media Outlet).
Mădălina Bădărău
Mădă lucrează în domeniul activist și face voluntariat încă din adolescență. A absolvit Antropologia, iar la master s-a orientat spre asistența socială, terminând un master care tratează problema grupurilor vulnerabile. În prezent lucrează la MozaiQ și se ocupă de coordonarea centrului comunitar Campus Pride. Dorește să rămână în mediul activist pentru că înțelege nevoia de spații sigure pentru comunitate și vrea să continue să creeze aceste spații alături de echipa din care face parte.
MAXIMILIAN ANDRONE
Max activează în domeniul non-guvernamental încă de la 17 ani, fiind implicat în cauze sociale și de mediu. În prezent lucrează la MozaiQ. Consideră activismul, în toate formele sale, o parte profund necesară în societatea civilă și își dorește să vadă cât mai multe persoane implicate în comunitate. Mai mult, consideră cultura queer ca având un dublu rol, revoluționar și incluziv într-o societate contemporană în plină schimbare socială.
GEORGE IONESI
George activează în societatea civilă încă din liceu. A lucrat pe partea de comunicare în cadrul Centrului de Resurse Juridice, programul Pledoarie pentru Demnitate, iar în prezent își petrece zilele la MozaiQ, coordonând proiecte și plimbându-se prin țară. În prezent urmează cursurile unui master privind politicile egalității de șanse, îi place să scrie despre ce simte și trăiește, să grădinărească în apartamentul betonat și să urmărească soarele cât de mult poate.
Miruna Șerban
Miruna a cochetat cu câte puțin din fiecare domeniu, de la arte plastice, la științe politice și, în prezent, economice. Se regăsește în domeniul ONG, în care activează deja de 3 ani, în munca pestriță care îl caracterizează, și în interacțiunea directă cu comunitatea. Simte că, prin eforturi colective, contribuie într-adevăr la schimbări sistemice benefice. Crede în indispensabilitatea spațiilor sigure și este pasionată de cauze sociale, artă și lucru manual.
BOGDAN BALLA
Bogdan Balla e regizor și editor de film și TV. A absolvit Regie de film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 2022. Cu filmul de licență, „Eram somnambul când am văzut toate acele culori” (2021), câștigă Best Romanian Film în secțiunea competițională a BIEFF, iar filmul e ulterior proiectat în festivaluri precum Kasseler DokFest, XPOSED Queer Film Festival Berlin, Short Waves Festival, Les Films des Cannes à Bucarest. Regizează spectacolul queer „Cu fiecare atingere vom renaște” (text de Mihaela Michailov) și lucrează ca asistent de regie în cadrul Stagiunii de Teatru Politic cu Bogdan Georgescu („AMORTALS”, 2022). În 2023 co-regizează și editează documentarul queer „Libertate?” cu Eugen Jebeleanu și Yann Verbugh.