Scurtmetraje queer olandeze art200 x Queer Film Festival Utrecht

*Filmele din secțiunea Scurtmetraje queer olandeze art200 x Queer Film Festival Utrecht vor fi proiectate sâmbătă, 23/09, la 18:00, la Cinemateca Eforie

Schatje

Pe o bicicletă galbenă, cu un mic steag portocaliu pe spate, Schatje caută o comoară ascunsă. Dar să-ți găsești drumul atunci când ești puțin pierdut, este mai ușor de spus decât de făcut. În această căutare absurdă a drumului, a unei comori, a identității și a genului, suntem introduși în percepția cuiva care simte diferit în interior decât modul în care lumea exterioară îl percepe.

R. Tonnie Heijdra, Olanda, 2022, 10 min

Outside the Lines

Outside the Lines este un scurt documentar animat în care trei tineri queer își împărtășesc experiențele despre cum este să devii de la norma cis. De-a lungul filmului, experiențele dureroase fac loc pentru o perspectivă mai pozitivă, cum ar fi sentimentul copleșitor de conexiune cu milioane de alți indivizi queer din întreaga lume sau libertatea care apare când cineva poate renunța la anumite așteptări. În scenele alb-negru, această așa-numită „bucurie queer” este descoperită, oferind perspective inspiratoare și emoționante.

R. Stan Oversteegen, Olanda, 2023, 5 min

I Am Not a Number, Mavi

În această parte din I Am Not a Number, Mavi urcă pe scenă pentru a-și împărtăși călătoria emoționantă de a crește ca femeie trans în Brazilia, o țară cunoscută pentru cel mai mare număr de crime trans în fiecare an. Ea vorbește despre lupta emoțională de a trăi în secret, mimând o persoană masculină și, în cele din urmă, părăsește Brazilia pentru a-și confrunta trauma și a-și îmbrățișa identitatea de femeie, permițându-și să iubească și să accepte pe deplin cine este ea cu adevărat.

r. Bart Peters, Chris Rijksen, Jonah Lamers (Transketeers), Olanda, 2023, 22 min

Cupid into Transmutation

Filmul emoționant și personal de absolvire Cupid into Transmutation urmărește un băiat transgender pe nume Caesar care trăiește într-un oraș mare. Fugând de trecutul său traumatizant, el încearcă să-și câștige existența ca un camboy, până când este trimis brusc în isterie, când corpul său începe să se transforme violent și să se transforme dincolo de orice recunoaștere. Urmărește-l în căutarea lui de acceptare și identitate în această lume crudă, concentrată pe normalitate și frumusețe exterioară.

r. Dexter Boldewijn, Olanda, 2022, 13 min

Maxi Pad

Maxi-Pad este un scurt documentar despre Max, un tânăr non-binar care s-a născut într-un corp feminin, dar se luptă să se conecteze cu feminitatea lor. În acest film, Max caută modalități de a exprima această latură feminină experimentând cu drag. Îi urmăm în procesul euforic și emoțional provocator de transformare de la Max la Maxi-Pad personalitatea lor drag și de la Maxi-Pad înapoi la Max de zi cu zi.

r. Julia de Roo, Olanda, 2023, 12 min

Shopping Basket