Scurtmetraje românești

*Filmele vor fi proiectate sâmbătă, 24/09, la 20:30, la Cinemateca Eforie

SEED

O serie de evenimente inspirate din viața secretă a elitelor gay din România comunistă. Luăm parte la parcursul emoționant al unei persoane queer în timp ce crește într-o societate în care asumarea înseamnă propria condamnare. Această coregrafie complexă spune povestea revelațiilor sexuale de la copilărie la maturitate, de la manipulare la denunțare și, în cele din urmă, la trădare la petrecerile din spații sigure.

R: Corina Andriana. România, 2022,17 minute.

europa

Ana, Lea și Mihai petrec noaptea de revelion împreună. O noapte plină de evenimente, schimbări politice majore, artificii, temeri și explorări.

R: Ioana Bălănescu, România, 2021, 19 minute

Legea Întreirii

O fata Wicca asexuala, biromantica se indragosteste de un baiat asexual, aromantic si incearca sa-l faca sa simta magia iubirii.

R: Răzvan Mihai Badea, România, 2022, 26 minute

Ne-am cunoscut mâine

Cei mai buni prieteni trec prin cel mai dificil moment al prieteniei lor si totul incepe cand isi gasesc unul altuia jurnalul personal.

R: Stefi Mihailescu, România, 2022, 26 minute.

Am fost, să fiu de nu

Viața Marei, o adolescentă din România rurală a anilor ’50, este întoarsă cu susul în jos după ce părinții ei îi aranjează o căsătorie cu un tânăr înstărit dintr-un sat vecin. Mara se vede pusă într-o situație fara de scăpare, iar sentimentele sale romantice pentru prietena ei, Ioana, o bulversează complet.

R: Ana-Maria Mihailidis & Denisa Elena Avram, România, 2020, 11 minute