Lungmetraje ART200

Puteti viziona filmele din cadrul festivalului gratuit pe Eventbook.ro

Women in Movement

*Disponibil online pe toată durata festivalului.

Filmul prezintă femei implicate în mișcări politice la vârful ierbii în Brazilia în perioada mai-iunie 2018. Întâlnirile au loc înainte de alegerile electorale din octombrie 2018, alegeri care vor fi avut ca rezultat un președinte de dreapta extremă, pe Jair Bolsonaro, iar printre deputați prima femeie transgender de culoare și prima femeie indigenă în această poziție legislativă. De la individualism neoliberal până la decolonialism comunitar, făcând invizibiulul din cotidian să fie vizibil, liniștea să fie sunet, poveștile lor trec peste zgomotul de fundal și ne invită să articulăm și să ascultăm.

R: Juliana Moreira Streva. Brazilia, 2020. Durata: 1 oră și 8 minute.

Queer Genius

* Disponibil online pe 27 octombrie.
”Queer Genius” explorează viețile remarcabile a cinci femei queer: Barbara Hammer, Eileen Myles, Black Quantum Futurism, Moor Mother, and Dynasty Handbag / Jibz Cameron.

R: Chet Catherine Pancake. SUA, 2019. Durata: 1 oră și 54 de minute.

Kater

* Disponibil online pe 27 octombrie.

Andreas și Stefan duc o viață fericită: Împreună cu motanul lor Moses, locuiesc într-o frumoasă casă veche din viile Vienei. Lucrează ca muzicanți și ca organizatori în aceeași orchestră și își iubesc cercul mare de prieteni. O subită și inexplicabilă erupție de violență le zdruncină relația și pune totul sub semnul întrebării.
R: Klaus Händl. Austria, 2015. Durata: 1 oră și 24 de minute.

Futur Drei

*Disponibil online pe toată durata festivalului.
Parvis, un iranian-german de a doua generație lucrează la un adăpost pentru refugiați unde se întâlnește cu un frate și o soră, refugiați din Iran și dezvoltă o relație romantică cu Amon, în timp ce prietenii săi încearcă să aplice pentru azil.
R: Faraz Shariat. Germania, 2020. Durata: 1 oră și 32 de minute.

Negreșită

*Disponibil online pe toată durata festivalului.
Într-o lume heteronormativă, cum este primit corpul queer? „Negreșită” e o hartă politico-emoțională, lirică și intimă, a devenirii queer, care îmbină narațiuni personale cu critici ale structurilor sociale și ale felului în care acestea afectează persoanele LGBTQI+. „Negreșită” deschide discuția mai largă despre privilegiu, putere, disciplinare și emancipare, într-o societate unde legitimitatea persoanelor queer este pusă la îndoială la nivel național și instituțional, prin referendumuri homofobe și proiecte de lege transfobe. „Negreșită” e un spațiu pentru autoreprezentare, solidaritate, grijă și vindecare comunitară queer.
Cu/ de: Mădălina Brândușe, Alex Horghidan, Bogdan Balla, Alina Medoia, Carolina Vozian, Maria Sgârcitu, Ioana Chițu, Paula Duncă, Mișa Dumitriu. România, 2020. Durata: 1 oră și 20 de minute.

L I S T E N | a queer documentary

*Disponibil online pe toată durata festivalului.
Majoritatea persoanelor LGBTQ+ din moldova sunt încă în dulap, izolate unele de celelalte din cauza fricii, rușinii și expunerii la discriminare. Există puțină vizibilitate pentru comunitatea queer din Moldova- iar cele mai vizibile sunt persoanele queer din Chișinău. Situația s-a îmbunătățit încet-încet, în ultima decadă, mulțumită activiștilor de la GERDERDOC-M; singura organizație LGBTQ+ din țară.
R: Maxim Cuclev. Republica Moldova, 2019. Durata: 1 oră.
Shopping Basket