Scurt-metraje queer spaniole și latinoamericane

Puteti viziona scurtmetrajele din cadrul festivalului gratuit pe Eventbook.ro

LGBTI+ en español, en línea

*În parteneriat cu Institutul Cervantes și Ambsada Spaniei. Disponibile online pe toată durata festivalului.

Visibles/ Vizibili

Societatea a creat un stereotip al comunității LGTBI+ conform căruia membrii acesteia sunt persoane moderne, cu bani, care se distrează mult și nu depășesc vârsta de 40 de ani. Dar unde sunt persoanele LGBTI+ mai în vârstă?
R: Enrique Rey Monzón. Spania, 2018. Durata: 19 minute.

El niño que quería volar/ Băiatul care voia să zboare

În Madridul anilor 80, Iván, un băiat de cinci ani, trebuie să facă față nașterii fratelui său. Sora sa este favorita tatălui, nou-născutul este preferatul mamei. Cum ar fi dacă ar putea să zboare și să evadeze?
R: Jorge Muriel Mencía. Spania, 2018. Durata: 20 de minute.

Piscina

Santi și Jota sunt doi băieți de cartier, prieteni de o viață. Viața lor pare că se învârte între berile băute în parc și discuțiile despre care dintre prietenele lor este mai atrăgătoare. Dar Jota pare să fie interesat de altceva.
R: Carlos Ruano. Spania, 2019. Durata: 9 minute.

En la azotea/ Pe acoperiș

Este vară. Adrián și prietenii săi, toți în vârstă de 12 ani, se urcă, în fiecare seară, pe o clădire în curs de construcție, pentru a se uita la o fată care stă la soare, dezbrăcată, pe blocul de vizavi. Ceea ce nu știu prietenii lui este că pe Adrian nu îl interesează fata, ci un alt băiat.
R: Damià Serra Cauchetiez. Spania, 2016. Durata: 11 minute.

Porque no/ De ce nu

Victoria și Paula merg la o nuntă în afara orașului Bogotá. O conversație mereu amânată are loc acum și scoate la iveală sentimente pe care le credeau uitate.
R: Ruth Caudeli. Columbia/ Spania, 2016. Durata: 13 minute.

Juan de las Brujas

Juan de las Brujas aduce un omagiu moștenirii lui Juan Medellín ca membru fondator al prestigiosului Balet Folcloric al Amaliei Hernández. O portretizare intimă a unei vieți intens trăite și o mărturie a forței artei, filmul se folosește de o animație colorată, realizată de mână, pentru a ilustra amintirile dragi din copilăria lui Medellín și începuturile sale ca dansator.
R: Andrew Houchens. Mexic/ SUA, 2019. Durata: 18 minute.
Shopping Basket