Festivalul ART200, ediția I, 26-31 octombrie 2020

ART200 este un festival de film queer, un proiect apărut la inițiativa unor persoane din comunitatea LGBTQIA+, din pasiune pentru filme și cultură queer, și din nevoia de a discuta și a aduce împreună cât mai multe persoane și identități din comunitatea din care facem parte. Ne dorim ca, prin filmele proiectate, evenimentele organizate și persoanele implicate, să încurajăm autoreprezentarea, colaborarea și o abordare intersecțională a problemelor cu care ne confruntăm ca persoane LGBTQIA+.

Ne dorim să creăm contextul pentru ca fiecare persoană din echipă și din public să aibă o voce, să cunoască și să învețe despre experiențe diferite de ale sale și, în același timp, să vorbească despre propriile identități și experiențe.

Ne dorim creșterea vizibilității experiențelor și identităților noastre și să aflăm, împreună, cum ne intersectăm cu alte experiențe și identități și cum putem practica mai mult decât niște alianțe superficiale, performative, față de ele.

Proiecțiile de film (lungmetraj și scurtmetraj) vor include atât filme românești cât și filme internaționale, și vor fi urmate de discuții cu publicul.

 

 

WORKSHOP DE FILM QUEER

 

Workshop-ul de film queer pentru tineri, organizat în colaborare cu festivalul Super de filme făcute de adolescenți, își propune să încurajeze tinerii queer să se exprime prin intermediul cinematografiei. Vom discuta despre activismul queer și conexiunile lui cu alte mișcări sociale și despre reprezentarea persoanelor marginalizate în cinema și artă.

Componenta practică a workshop-ului va consta în realizarea a 4 scurtmetraje, care vor fi proiectate în festival, ce va avea loc între 26 și 31 octombrie 2020.

 

 

WORKSHOP DE POEZIE QUEER

 

Workshop-ul de poezie queer își propune să reunească 12 poetx queer din țară, să creeze un spațiu în care să își dezvolte și îmbunătățească stilul și să facă schimb de idei și experiențe. La finalul workshop-ului se va desfășura o lectură de poezie queer, menită să aducă un plus de vizibilitate lucrărilor create.

 

 

EXPOZIȚIE DE ARTĂ QUEER

 

Festivalul se deschide cu o expoziție de artă queer, și va include ilustrație, desen, sculptură, fotografie și instalație, creând astfel un spațiu multidisciplinar de dialog.

 

 

ART200 PITCH

 

ART200 Pitch își propune să ofere finanțări pentru proiecte de filme queer, acestea urmând să fie dezvoltate pe parcursul anului 2021 și proiectate la ART200, ediția a II-a.

 

 

Înscrierea ideilor de film se va face online, urmând ca persoanele alese să prezinte în fața unui juriu viziunea pentru proiect, cu accent pe concept și componenta vizuală.

 

 

Vom continua să actualizăm site-ul cu informații noi despre festival și evenimente.

 

 

Până atunci, ne poți urmări pe Facebook sau Instagram.