Scurtmetraje queer internaționale

*Filmele din secțiunea Scurtmetraje queer internaționale vor fi proiectate joi, 21/09, la 19:00, la Cinemateca Eforie

Catboy

Marc, după ce a primit mai multe comentarii rasiste și fobe de pene de la o aplicație de întâlniri gay, primește un mesaj de la prietenul său transsexual, Cacao, prin care îl invită la un bal. Marc decide să meargă, acolo este surprins de libertatea și diversitatea mediului. Ajunsă la barul local, schimbă priviri cu Leo, un băiat atrăgător. După ce și-au văzut prietena performând, cei doi au o conversație intimă în care Cacao îl încurajează pe Marc să performeze în acea noapte. Odată ce categoria Catboy Sex Siren ajunge, Leo performează în timp ce Marc urmărește situația cu un amestec de dorință și îndoială.

R. Cristian Sitjas, Spania, 13 min

Cristiano/ Christian

Cristiano este un tânăr devotat care dorește să fie pregătit în seminar pentru a deveni preot catolic, dar în mod neașteptat intervievatorul responsabil de vocații este preotul străvechi al orașului natal, Avelino, un preot neconvențional care se definește drept „tip cool”. Chiar înainte ca Avelino să-și aprobe înregistrarea la seminar, Cristiano își mărturisește cel mai intim secret, care va determina dacă poate fi preot.

R. Adán Pichardo, Spania, 2021, 11 min

Como hojas por el viento

Este povestea a două femei transgender care migrează din țările lor de origine în căutare de azil și oportunități pe un nou continent. Viața lor trece prin schimbări structurale atunci când se întâlnesc și participă la o nouă rețea de sprijin. Făcut de ei pentru ei.

R. Sofia Luz, Philippines, 2021, 11 min

Flare

Kate Blamire este o persoană non-binară din Berlin care trăiește cu o boală autoimună. Acest film este o relatare poetică la persoana întâi a căutării lor pentru libertate și identitate în timp ce navighează în și în afara spitalelor.

R. Kate Blamire, Germania, 2023, 27 min

The Confession

O femeie care s-a abătut de la calea ei dreaptă își cere iertare din interiorul unei confesiuni slab luminate. În timp ce își descrie păcatele, privitorul este transportat în fanteziile ei safice înainte de a atinge punctul culminant într-un final surpriză. “The Confession” este scrisă, regizată, filmată, editată și distribuită în întregime de lucrători sexuali din Columbia Britanică, Canada. Filmul se concentrează pe explorarea dorinței queer în limitele unei cabine confesionale ale bisericii, așa cum este inspirat de experiențele trăite ale scriitorului, care se confruntă cu homofobia. (atât interiorizată cât și exteriorizată) și realizând identitatea ei queer.”

R. Ursinae Vespéral, Canada, 2022, 5 min

our glorious bodies

R. Frankie McGee, Canada, 2021, 7 min

WHITEROCK

WHITEROCK este un documentar experimental din 2023 care traversează o relație care în exterior părea iubitoare, caldă și de invidiat. Dar în interior, un secret așezat în umbră crește în intensitate. Filmul folosește o tehnică cunoscută sub numele de disonanță cinematografică – atunci când limbajul cinematografic ca instrument de povestire este în conflict direct cu povestea prezentată. Filmul este expus într-o editare în continuă transformare, incapabil să-și mențină focalizarea narativă în timp ce cenzurează, sare, derulează înapoi și ofusca, rupt între percepția thruple și realitate.

R. Kyle Reaume, Canada, 2023, 14 min

Shopping Basket