Scurtmetraje Queer Mental Health

* Disponibile online pe toată durata festivalului.

Puteti viziona scurtmetrajele din cadrul festivalului gratuit pe Eventbook.ro

Mad Pride România au ales pentru festival o serie de scurtmetraje despre sănătate mintală, adunate în calupul Queer Mental Health.

 

Ne vedem cu Ileana Negrea și Oana Ungureanu de la colectiva Mad Pride România la o discuție despre sănătatea mintală pe baza scurtmetrajelor, miercuri, pe 28 octombrie, de la ora 19:00 pe Zoom și live pe Facebook. 💜

 

Mad Pride este o mișcare internațională pentru dreptate socială inițiată de utilizatori și supraviețuitori ai psihiatriei și ale diverselor forme de discriminare, cum sunt persoanele cu suferințe și/sau dizabilități mentale și sociale, persoane vulnerabile din punct de vedere socio-economic, sau persoane care aparțin unui grup minoritar etnic, sexual, de identitate de gen etc. ✊

 

În secțiunea dedicată sănătății mentale queer repoziționăm oglinda prin care societatea și noi însxne ne privim atunci când ne aflăm la intersecția mad & queer. Vom explora împreună legătura dintre corp și minte, dintre discriminare (sanism, homofobie, transfobie) și tumultul interior, dintre societate și individ, dintre normă &opresiune, pe de o parte și libertate & neurodivergență, pe de alta. Vom învăța despre forța, flexibilitatea și rezilența individuală, dar mai ales despre importanța comunității.

Monsters

Cum faci față depresiei și anxietății dacă ești doar un copil? Sănătatea mentală joacă un rol enorm în societatea actuală – mai ales pentru protagonista noastră, Sadie.
R: Steven D. Jackson. UK, 2019. Durata: 4 minute.

About-hair

Tu cum te raportezi la părul tău?
R: Josefina Lubojacki. Cehia, 2019. Durata: 19 minute.

This is Right; Zak Life and After

Un scurt documentar narativ despre urmările crimei lui Zak din perspectiva comunității de care aparținea.
R: Gevi Dimitrakopoulou. Grecia, 2020. Durata: 13 minute.

(POSSIBLE) BODY

Corpul este ceea ce apare, ce se manifestă. Corpul este ceea ce este, dar ce e el? CORP (POSIBIL) explorează corporalitatea și diferitele fațete ale acesteia.
R: Federica Rubio, Andrea Eichenberger. Argentina, 2019. Durata: 24 de minute.

A Moment In My Cosmic Narrative

Utilizând idei teoretice din scrierea creativă ca instrument de explorare a traumei și vindecare, Un moment în narațiunea mea cosmică face o călătorie metaforică printr-un jurnal și explorează, astfel, noțiuni de acceptare a progresului în cadrul subiectului sănătății mintale.

R: Nicole Cyrus. UK. Durata: 11 minute. 

Breathe

Intersecțiile dintre identitate, sexualitate, sănătate mentală și multele drumuri prin care femeile își negociază libertatea și demnitatea.
R: Anushka Shivadasani Rovshen. India, 2018. Durata: 18 minute.