Scurtmetraje românești

* Disponibile online pe toată durata festivalului.

Puteti viziona filmele din cadrul festivalului gratuit pe Eventbook.ro

În inchiderea ART200, pe 31 octombrie, vom avea două sesiuni de Q&A: 🎞️ una cu persoanele care s-au ocupat cu regia selecției noastre de filme românești de la ora 19:00 și 🎬 una cu regizorx și trainerx care au participat la atelierul de film queer de la 20:30.

Vergine Santa Frida

Documentarul portret Vergine Santa Frida urmărește viața si cariera în plină ascensiune a drag-queenului cu același nume. Acest documentar urmărește, prin intermediul lui Vergine Santa Frida, lumea dragului din România, mai exact din București, o lume prea puțin explorată.
R: Daniel Benchea. România, 2020. Durata: 17 minute.

RAMYA

Viața lui Raj devenind Ramya. Între muncă și libertatea de acasă, identitatea queer își găsește propriile căi.
R: Raj-Alexandru Udrea, Alina Medoia, Bogdan Balla. România, 2019. Durata: 14 minute.

Temnițe și alte note despre ascunziș

În anii 90′ și începutul anilor 2000 presa românească începe să vorbească din ce în ce mai mult despre homosexualitate și activism. Temnițe și alte note despre ascunziș vorbește despre ceea ce presa vremii nu vorbea.
R: Bogdan Balla. România, 2019. Durata: 13 minute.

Sașa și Petre

1957, România comunistă. Sașa vorbește despre relația lui de 45 de ani cu Petre, într-o perioadă când homosexualitatea era criminalizată.
R: Luca Istodor. România/ SUA, 2019. Durata: 10 minute.

Patruped

Doi oameni ce par absolut tipici se intalnesc, imprietenesc si se regasesc in similaritatile reciproce… Sau cel puțin picioarele lor fac asta. Film realizat în cadrul atelierului de film queer ART200.
R: Cristian Frînculescu, Ilinca Oprea, Andrada Balmez. România, 2020. Durata: 6 minute.

Cerul va fi curând senin

Două fete ies la o întâlnire în București. La un moment dat, comentariul unui trecător declanșează amintirea unei traume suferite de una dintre ele. Aceasta încearcă să depășească momentul împreună cu iubita ei. Film realizat în cadrul atelierului de film queer ART200.

R: Ana-Maria Cioroianu, Nora Ugron, Alexandra Șerbenco. România, 2020. Durata: 10 minute. 

Alexa

Documentarul urmărește să exploreze ideea de comunitate, ceea ce numim acasă, vizibilitate vs intimitate, în experiența și prin poveștile de viață ale Alexei Valianatos, femeie trans care locuiește în București împreună cu fiicele ei. Film realizat în cadrul atelierului de film queer ART200.
R: Diana Matilda Crișan, David Bularca, Mișa Dragomir, Mihai Bostan. România, 2020. Durata: 6 minute.