Lungmetraje ART200

Rebel Dykes

*Rebel Dykes va fi proiectat luni, 18/10, ora 20:00 apoi va fi disponibil online în perioada 25/10-31/10. Proiecție susținută de Asociația Accept.

Rebel Dykes este un documentar de lungmetraj despre explozia care s-a petrecut atunci când punk-ul a întâlnit feminismul – povestea e spusă prin ochii unei găști de lesbiene care au trăit în Londra plină de proteste din anii ’80.

R. Harri Shanahan, Sian A. Williams, UK, 2021, 1h 30 min

A stormy night

*A Stormy Night și It’s Just in My Head vor fi proiectate împreună marți, 19/10, ora 18:30. Proiecție susținută de Ambasada Spaniei.

Marcos zboară cu escală în New York, acolo unde află că zborul lui spre San Francisco a fost anulat. Neavând unde să stea peste noapte, ajunge în apartamentul unui prieten împreună cu un străin: Alan. Pe parcursul nopții, viziunile celor doi despre viață, dragoste și relații intră în conflict. 

R. David Moragas, Spania, 2020, 1h 27 min

It's Just in My Head

*A Stormy Night și It’s Just in My Head vor fi proiectate împreună marți, 19/10, ora 18:30. Proiecție susținută de Ambasada Spaniei. 

It’s Just in My Head: Andreas și Alessandro sunt doi prieteni din copilărie. La finalul unei veri petrecute împreună, Andreas decide să îi dea lui Alessandro un cadou, sperând că așa Alessandro va observa în sfârșit că Andreas are sentimente pentru el. 

R. Marius Gabriel Stancu, Italia, 2020, 17 min.

Aniara

*Aniara va fi proiectat duminică, 24/ 10, ora 17:00. Proiecție susținută de Ambasada Suediei. 

Traseul unei nave spațiale mergând spre Marte e deviat, cauzând pasagerii acestei, obsedați de consum, să se gândească la locul și rolul lor în univers.

R. Pella Kagerman, Hugo Lilja, Suedia, 2018, 1h 46 min

L'Animale

*L’Animale va fi proiectat duminică, 24/10, ora 20:00. Proiecție susținută de Forumul Cultural Austriac.

Mergând pe motocicletele lor tunate, Mati și prietenii ei intimidează tot cartierul și hărțuiesc fetele din sat. Dar când Sebastian, prietenul ei, se îndrăgostește de Mati și inamica sa, Carla, îi devine în mod neașteptat prietenă, Mati e în pericol să-și piardă statutul în fața băieților din gașcă. Între timp, părinții lui Mati au o decizie de luat: ce e mai important, aparențele sau realitatea?

R. Katharina Mückstein, Austria, 2018, 1h 40 min

Shopping Basket