Atelierul entități protestatare este dedicat revendicării spațiului public și exprimării artistice pentru persoanele trans și non-binare din București care au împlinit 18 ani. Atelierul se va desfășura în București în perioada 15-18 octombrie în intervalul 13.00 -16.30. Vrem să oferim acest spațiu sigur și inclusiv în care să ne autodefinim și să ne explorăm liber identitatea. Sărbătorim diversitatea de gen și explorăm cum alte aspecte ale identității noastre, precum orientarea sexuală, etnia, vârsta, statutul socio-economic și (diz)abilitatea, influențează și modelează experiențele noastre în lume.
Atelierul este conceput special pentru persoanele trans și non-binare, oferindu-le un cadru sigur și sprijin pentru a-și explora și exprima identitatea prin diverse forme artistice indiferent de nivelul de experiență în artă.
Cât de sigur simțim orașul în care trăim? Cât de vizibile sunt identitățile ieșite din normă? Vrem să revendicăm spațiul cultural al cartierelor prin proiecte colaborative culturale incluzive și sociale și să construim rețele de sprijin prin artă care să producă schimbari sociale și care să implice grupuri cât mai diverse.
Ne dorim să creăm un spațiu feminist intersecțional, anti-rasist, anti-clasist și liber de forme de excluziune și bullying, în care fiecare dintre noi să analizăm rolurile de gen impuse de societate și felul în care ne forțează să ascundem părți din noi. Credem că eliberarea de stereotipuri și roluri de gen înseamnă exprimarea autentică a umanității noastre.
Ne propunem să oferim instrumentele și sprijinul necesar pentru a ne exprima și a ne face auzite vocile și poveștile în spațiul public. Ne propunem să folosim arta și creativitatea ca mijloace de educație emoțională, autoreprezentare și revendicare a drepturilor într-o lume care adesea marginalizează sau ignoră comunitățile neconforme cu normele de gen.
Trainerx vor ghida acest proces creativ, oferind resurse educaționale și sprijin într-o abordare interdisciplinară și colaborativă. Participantx vor avea libertatea de a opta pentru orice formă de expresie artistică doresc.
Haideți să creăm împreună un spațiu public mai inclusiv și mai receptiv la identități neconforme prin (auto)reflecție și artă comunitară!
📅 Deadline înscrieri: 2 octombrie
Întâlnirile vor avea loc în București, în perioada 15 – 18 octombrie.
Atelierul este destinat persoanelor care au împlinit deja 18 ani.
art200 este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.