Little Palestine, Diary of a Siege

Districtul Yarmouk (Damasc, Siria) a adăpostit cea mai mare tabără de refugiați palestinieni din lume, între 1957 și 2018.
Când a izbucnit revoluția siriană, regimul lui Bashar Al-Assad a considerat Yarmouk ca fiind un refugiu al rebelilor și al rezistenței, și a instituit un asediu începând cu anul 2013. Privat treptat de hrană, medicamente și electricitate, Yarmouk a fost izolat restul lumii.
Abdallah Al-Khatib s-a născut în Yarmouk și a trăit acolo până la expulzarea sa de către Daesh în 2015. Între 2011 și 2015, împreună cu prietenii săi a documentat viața de zi cu zi a locuitorilor asediați, care au decis să facă față bombardamentelor, strămutării și foametei, prin mobilizare, studiu, muzică, iubire și bucurie.
Sute de vieți au fost transformate iremediabil de război și asediu – începând cu cea a mamei lui Abdallah, care a devenit asistentă pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din tabără, până la cei mai aprigi activiști, a căror pasiune pentru Palestina a fost treptat subminată de foamete.

R. Abdallah Al Khatib, Liban/ Franța/ Qatar, 2021, 89 min

📍 Cinemateca Eforie
📅 Miercuri, 16 octombrie, 18:00
🎟️ Intrare liberă, cu donație recomandată pentru festival

Shopping Basket