Queer the Pitch

 
⭐Credem în nevoia reprezentării, exprimării și solidarității prin artă, și vrem să susținem producția de filme queer în România și Moldova! Știm că oportunitățile de finanțare sunt puține, iar regizorx din comunități marginalizate au cu atât mai puține șanse să le acceseze.

⭐ART200 Pitch are scopul de a susține financiar producția unui film românesc cu tematică queer. Ne dorim ca proiectele înscrise să aibă o viziune critică și autocritică, chestionând normele și structurile capitaliste, patriarhale, rasiste, cis hetero, și care ies din sfera reprezentărilor tradiționale ale persoanelor LGBTQIA+ în cultura mainstream.

Te rugăm să citești cu atenție regulamentul de mai jos și apoi să completezi formularul!

❗Regulamentul ART200 Pitch 2021:

1. | 💵Buget | Finanțarea totală acordată este de 10000 RON brut, împărțită în două premii a câte 5000 RON brut fiecare. În formular, va trebui să completezi un buget aproximativ pentru film, care să se încadreze în această sumă.

2. | 🌈Cui se adresează call-ul | Call-ul este deschis persoanelor din comunitatea LGBTQIA+, de toate vârstele, din toată țara, care pregătesc un film cu tematică queer. Persoana/ele care regizează, precum și cel puțin 50% din echipa filmului, trebuie să facă parte din comunitatea LGBTQIA+.

Se acceptă înscrieri multiple de la aceeași persoană, cu rugămintea să se completeze un formular pentru fiecare idee în parte. Este recomandat ca persoana care se înscrie să fi avut experiențe cu filmul / artele vizuale în trecut și să trimită un portofoliu în formular.

Call-ul este deschis oricărei persoane din România și Moldova, iar Pitch-ul se va desfășura fie în format fizic, fie digital, în funcție de disponibilitate.

3. | 🗣️Condiții de desfășurare | Formularul de înscriere este doar primul pas. În cazul în care proiectul tău va fi acceptat pentru etapa a 2-a (pitch-ul propriu-zis), regizorx va trebui să își prezinte ideea în fața unui juriu. Regizorx poate fi însoțitx de încă o persoană din echipă.
Pitch-ul va consta într-o demonstrație a viziunii regizorale. Vrem să vedem materiale foto/video care vă inspiră și/sau surprind atmosfera și conceptul filmului vostru și să înțelegem cum plănuiți să transpuneți scenariul pe ecran. Vă încurajăm să aduceți cu voi prezentări PowerPoint, .pdf-uri sau orice fel de recuzită care vă poate susține prezentarea.

4. | 📅Calendar de desfășurare | Deadline-ul pentru trimiterea formularului este 8 octombrie 2021. Prezentarea proiectelor selectate se va face duminică, 17 octombrie, fie fizic, pentru participantx care pot ajunge în București, fie pe Zoom (link-ul/ locația și ora exacte o vor primi prin e-mail doar echipele selectate). Câștigătorx vor fi anunțați pe 24 octombrie, la gala de închidere ART200.
Dacă filmul tău este finanțat, acesta va trebui să fie gata până pe 1 august 2022, urmând ca apoi să fie proiectat la ART200, ediția a 2-a.

5. | ✍️Criterii de selecție | În completarea formularului, țineți cont că vom respinge formulare care prezintă filmele vag sau care prezintă doar idei. Vă rugăm să completați povestea sau conceptul filmului, de la cap la coadă, cât mai concret și dezvoltat. Pe lângă specificitatea ideii, vom lua în considerare: cât de realizabil e filmul în perioada de timp specificată, cât de realistă este idea față de mijloacele și bugetul disponibile, originalitatea ideii și relevanța pentru comunitatea queer și reprezentarea queer în cinema.

⭐ART200 este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

⭐Acest proiect este susținut financiar de Ambasada Olandei.
 
Deadline: 8 octombrie!
 
Grafică 🎨 Alex Petrican
Shopping Basket