Susține ART200- Festivalul internațional de film queer

Sunt Luca Istodor, și sunt unul dintre directorii ART200- festivalul internațional de film queer. ❤️

 

De ziua mea, vă încurajez să donați pentru noul nostru proiect, aflat anul acesta la prima ediție. E un proiect pe care îl pregătim de câțiva ani, în care credem și pentru care avem nevoie de ajutor ca să se întâmple așa cum ne-am dori.

 

Pregătim proiecții de filme queer, un workshop de film queer, făcut împreună cu Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, un atelier de poezie, și mai multe evenimente conexe. Sperăm că ediția din 2020 e doar începutul- avem planuri mari și credem că în București e mare nevoie de un festival care să încurajeze artiștii queer, care de multe ori sunt margalizați pe scena culturală. 

 

Prin ART200, vrem să încurajăm exprimarea și colaborarea între artiste și artiști queer de pe scena locală.

 

Credem în autoreprezentare și în reprezentările juste și complexe ale personajelor LGBTQ+ în filme și artă, în solidaritate prin artă și cultură.

 

Credem că există puține spații pentru arta queer în România, și credem că ART200 e necesar ca să suplinească acel gol. 

 

“A fi queer nu este încă aici. A fi queer este un ideal. Cu alte cuvinte, nu suntem încă queer. Chiar dacă poate nu atingem niciodată modul acesta queer de a fi, putem să îl simțim ca pe o lumină caldă a unui orizont plin de potențialitate” – așa începe José Esteban Muñoz cartea Cruising Utopias. Performance-ul queer și arta creată de persoane queer ne pot oferi scurte momente ce trec de „aici și acum”, de constrângerile realității imediate. Arta queer ne poate ajuta să ne imaginăm o lume mai justă, ne poate ajuta să ne imaginăm noi idei și noi posibilități despre cum vrem să arate o lume primitoare pentru comunitatea noastră.

Poți dona în pagina dedicată de fundraising aici.

Comments are closed.