MadZine, aflat la cel de-al patrulea număr al său, întrunește creații care reflectă experiența vieții persoanelor mad, cu suferințe/ afecțiuni/ cum-vrei-să-le-spui psihice, neurodivergente, cu dizabilități, cu sau fără diagnostice „oficiale” — credem în autonomia propriilor noastre fire narative și în rescrierea discursului despre noi, prin noi și cu noi însxne, în modurile în care acest lucru are sens pentru noi și pentru viețile noastre.
Acest număr este o combinație de contribuții de diverse feluri, cu amprente diferite, atât scrise, cât și vizuale, ce au fost majoritar trimise pentru a fi publicate în 2023. Acestea prizintă elemente și instanțe din tot parcursul vieții, explorând trăiri și identități într-o lume sanistă, începând cu copilăriile noastre, acolo unde multx dintre noi și-au format modele de comportament, de gândire și de relaționare care ne afectează negativ până și în zilele de azi, redirecționându-ne la circumstanțele nefaste în care ne găsim de multe ori într-o lume care nu ne înțelege și nu ne vrea, unde ne simțim singurx și abandonatx; și încheind într-o notă relativ optimistă, cu credințe în alianță și siguranță, în spații mentale și comunitare, unde ne putem adăposti.
Publicația MadZine s-a născut din colaborarea între art200 și Mad Pride România. MadZine IV a fost realizată în cadrul proiectului „art200 x MadZine: sănătate mintală în comunitatea LGBTQ”, co-finanțat în cadrul programului PROTEUS, implementat de CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică. Programul PROTEUS este co-finanțat de Uniunea Europeană.
Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia Uniunii Europene sau a Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.